Numer | Opis witryny | Ranking | Wizyt | Ogólnie |
---|---|---|---|---|
1 |
Sproszkowany błonnik pokarmowy Większość z nas zdaje sobie sprawę z tego, że codziennie należy dostarczać w pożywieniu odpowiednich ilości węglowodanów, białka i tłuszczu. Nie wszyscy jednak wiedzą, że równie ważne jest dostarczanie sobie jeszcze jednego elementu: błonnika, czyli tak zwanego włókna pokarmowego. Błonnik nie posiada żadnych właściwości odżywczych, a jednak jest niezwykle ważny dla utrzymania prawidłowej pracy jelit. Jeżeli nasza dieta jest uboga w warzywa i rośliny strączkowe, wówczas warto zakupić błonnik w proszku. Błonnik kakaowy albo jabłkowy posiada przyjemny smak i powinien być przyjmowany przed posiłkiem, dwa razy dziennie. Błonnik można pozyskiwać z różnych źródeł, jednak różnice między poszczególnymi produktami ograniczają się przede wszystkim do smaku. Czysty, wyekstrahowany błonnik jest niezbyt apetyczny. Błonnik w proszku pozyskiwany z roślin zachowuje część ich naturalnego aromatu. Błonnik kakaowy ma więc aromat kakao, aroniowy aromat aronii i tak dalej. To sprawia, że każdy może zakupić błonnik o takim smaku i zapachu, który odpowiada indywidualnym upodobaniom.
|
27 506 | INF |
Diamentowe Kobiety
diamentowy styl życia